Mickoski otkrio imena novih ministara: Stoilković vicepremijer

Hristijan Mickoski
Izvor: Facebook/Hristijan Mickoski

Mandatar za sastav vlade i lider VMRO-DPMNE Hristijan Mickoski saopštio je imena kadrovskih rešenja u novoj vladi iz koalicije "Tvoja Makedonija", koja su potvrdili izvršna vlast i Centralni komitet partije.

On je juče na konferenciji za medije rekao da je njihov posao "da Makedoniju vrate ljudima" i da dolaze dobra vremena za građane.

"Nemamo luksuz da ne uspemo, niti da ponavljamo greške prošlih režima koji su izgubili vezu sa jedinim suverenom narodom. Polažem veliku nadu u ove ljude koje predlažem i pred nama je mnogo posla. Moramo da zasučemo rukave jer je situacija očajna", rekao je Mickoski.

Mandatar je saopštio i imena novih ministara u makedonskoj Vladi. Predlog za novog ministra transporta i potpredsednika Vlade je Aleksandar Nikoloski, ministar odbrane Vlado Misajlovski, a Gordana Dimitriovska Kočoska biće ministarka finansija.

Timčo Mucunski biće novi ministar spoljnih poslova i spoljne trgovine, Zlatko Perinski ministar lokalne samouprave, Stefan Andonovski za informaciono društvo i digitalnu transformaciju, Borko Ristovski za sport, a Sanja Božinovska za energetiku, rudarstvo i mineralne resurse .

Za vicepremijera i ministra zaduženog za odnose između zajednica predložen je Ivan Stoilković, za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu Cvetan Tripunovski, za kulturu i turizam Zoran Ljutkov, za prosvetu i nauku Vesna Janevska, a za politički sistem Ljupčo Dimovski.

Dosadašnji tehnički ministar unutrašnjih poslova Panče Toškovski ostaje na istoj funkciji, a ministar zadužen za integraciju i sprovođenje Dekade Roma biće Šaban Saljiu.

Mickoski je na konferenciji za novinare rekao da će biti teško, ali da je trebalo da bude lako, vlast bi vodio neko drugi, a ne VMRO-DPMNE.