Milatović: Rekli smo zbogom poslednjem diktatoru u Evropi, nikad više niko neće da nas deli

Jakov Milatović proglasio pobedu na izborima
Izvor: Kosovo Online

Jakov Milatović novi je predsednik Crne Gore, saopšteno je iz njegovog izbornog štaba. Pobedu Milatovića potvrdio je i Centar za monitoring izbora (CeMI) koji je saopštio da je na osnovu prebrojanih 100 odsto glasova Milatović osvojio 60, a Đukanović 40 odsto glasova.

Milatović se obratio građanima rečima da će biti istinski predsednik svih građana Crne Gore, bez razlike.

"Ostavljamo prošlost u prošlosti, zakoračujemo u budućnost. Želim da poručim da mi je srce veliko zbog ovolikog poverenja koje sam dobio. Obećavam da ću istisnki biti, što Crna Gora nikada nije imala, predsednik svih građana Crne Gore. Nikad nas više neće deliti. Rekli smo veliko zbogom jednom pogubnom režimu i poslednjem dikratoru u Evropi", poručio je Milatović.

Dosadašnji predsednik Crne Gore Milo Đukanović obratio se večeras iz svog izbornog štaba i rekao da poštuje izbor građana.

"Crna Gora je izabrala. Čestitam Jakovu Milatoviću i želim mu da bude dobar predsednik Crne Gore", poručio je Đukanović.

Đukanović je izbegao da odgovori na pitanje novinarke crnogorske Televizije "Vijesti", da li će kao lider DPS dočekati predstojeće parlamentarne izbore koji će biti održani u junu ove godine. Njeno pitanje nadjačali su žvizduci njegovih pristalica i skandiranje, pa je on izjavio da nije čuo pitanje, iako ga je ona dva puta ponovila. Nakon toga je napustio pres centar svog izbornog štaba.

Glasačka mesta zatvorena su u 20 sati, a već u prvom obraćanju iz štaba Pokreta Evropa sad, nešto pre 21 čas, saopšteno je da Milatović u većini mesta ima ubedljivu prednost u odnosu na Đukanovića.

Izlaznost na današnjim izborima bila je veća nago u prvom krugu pre dve nedelje, 19. marta. Pema prvim podacima glasalo je 70,7 odsto upisanih u birački spisak.

Drugi izborni krug je protekao mirno, a zabeležene su nepravilnosti, koje prema tvrdnjama Centra za demokratsku tranziciju (CDT) i CeMI, neće bitnije uticati na izborni rezultat.