MO Albanije: Tri osobe sa ruskim i ukrajinskim pasošima pokušale da uđu u Vojni kombinat u Gramšu, povređena dva vojnika

Fabrika za praradu oružja u Albaniji
Izvor: Reporteri

Ministarstvo odbrane Albanije saopštilo je da su dvojica vojnika koja su čuvala Vojni kombinat u Gramšu povređena u pokušaju da zaustave tri strana državljanina sa ruskim i ukrajinskim pasošima da uđu u taj objekat, prenosi Reporteri.

Ministarstvo je navelo da je troje stranih državljanina privedeno, a da su dvojica povređenih vojnika pod nadzorom lekara u u Tirani. 

"U Vojnom kombinatu u Gramšu večeras se dogodio incident. Tri državljanina sa ruskim i ukrajinskim pasošima pokušala su da uđu u fabriku. Odmah su reagovali službenici koji su čuvali postrojenje, ali su tokom pokušaja zaustavljanja troje stranih državljana povređena dva naša vojnika, koji su pod nadzorom lekara u traumatološkoj bolnici u Tirani. Strani državljani su zadržani od strane nadležnih organa, a istraga se nastavlja kako bi se rasvetlile okolnosti incidenta", saopštilo je Ministarstvo odbrane Albanije.

Od troje stranih državljanina oduzeta je fotografska oprema, a fotografije fabrike su snimljene na mikročipovima. Motivi zbog kojih su privedeni došli u pogon u Gramšu još nisu poznati.

Ministarstvo zdravlja i socijalne zaštite saopštilo je da su povređeni vojnici u stabilnom stanju i da su bili izloženi nadražujućem gasu. Njima je ukazana neophodna medicinska pomoć, navodi se da su stabilnog stanja i bez akutnih problema sa trovanjem, preneo je albanski ABC njuz.