Pejović: Rezoluciju o Jasenovcu smo podržali i nećemo je povlačiti iz skupštinske procedure

Boris Pejović
Izvor: PES

Poslanički klub Pokreta Evropa sad je podržao rezoluciju o Jasenovcu i neće je povlačiti iz skupštinske procedure, poručio je generalni sekretar te stranke i potpredsednik parlamenta Boris Pejović.

"Na ovaj način kao što smo više puta iskazali stav, imamo principijelan odnos prema svim nevino stradalim žrtvama. Kao što Rezolucija o Srebrenici nije usmerena protiv srpskog naroda, tako ni Rezolucija o Jasenovcu nije usmerena protiv hrvatskog naroda. Za zločine su odgovorni pojedinci, a nikako narodi. Stoga, takav odnos će biti temelj za pomirenje kome težimo, što će relaksirati međuetničke odnose u regionu. Zbog tragične prošlosti, za koju nismo odgovorni, ne smemo propustiti šansu da svi zajedno gradimo lepšu budućnost", saopštio je Pejović.

Demokratska narodna partija je danas saopštila da je Predsedništvo te stranke jednoglasno donelo odluku o suspenziji dalje podrške Vladi Milojka Spajića do ispunjena njihovih zahteva. Iz DNP-a su kazali da je preduslov da uopšte razmatraju opciju dalje podrške Vladi usvajanje rezolucije o genocidu u Jasenovcu najkasnije do kraja juna.