Pukovnik Demiraj: Naoružati KBS artiljerijom i teškim naoružanjem

Albanski pukovnik Driton Demiraj
Izvor: Reporteri

Albanski pukovnik Driton Demiraj izjavio je da je učešće pripadnika Kosovskih bezbednosnih snaga, prvi put, u mirovnoj misiji sa američkom vojskom u Kuvajtu izvanredan uspeh, prenosi Reporteri.

„Ovo je izuzetan uspeh Kosova, Kosovskih bezbednosnih snaga, ali i kosovskih diplomatskih napora. Ovo je deo tekućih reformi koje je KBS pokrenuo tokom proteklih godina“, rekao je Demiraj.

Naglasio je da je veoma važno što učešće pripadnika KBS u mirovnoj misiji pokazuje Rusiji i Kini i Srbiji, kao i predsednicima Srbije i Rusije Aleksandru Vučiću i Vladimiru Putinu da je Kosovo na dobrom putu i ​​da ga ne mogu zaustaviti.

Takođe je naglasio da je neophodno povećati kapacitet KBS, koje bi se ogledalo u poboljšanoj strukturi ali i modernizaciji teškim naoružanjem i artiljerijom.

„U stalnim razgovorima koje smo imali, kako sa vrhovnim komandantom KBS, tako i sa mojim prijateljem, ministrom odbrane Ćunijem, ali i novim ministrom koji će doći. Mislim da je sledeće povećanje kapaciteta KBS. KBS je i dalje sa okrnjenom misijom za obuku, mora preći iz perioda prelaska sa bezbednosnih misija ili misija traganja i spasavanja na borbene misije, što znači da se to pretvara u poboljšanje struktura, izgradnju kapaciteta, modernizaciju naoružanja“, rekao je Demiraj za Kanal 10.

Dodao je da je Srbija u svakom pogledu agresivna, dobro naoružana, te da kao takva ugrožava region.

„Priznajmo, čak i ovde na televiziji imamo agresivnu Srbiju u svakom pogledu, dobro naoružanu, koja neprestano pokušava da ugrozi region i dotične države. Srećni smo što imamo albansku vojsku, članicu NATO, koja u potpunosti podržava KBS i drugu albansku vojsku koja se stvara“, dodao je Demiraj.

Prema njegovim rečima to će se dogoditi, posle 25. aprila, kada bude izabrana „nova vlada na demokratskim izborima u Albaniji, koja će biti bliža vladi Kosova u pogledu reformi“.

Lio
20. Mart 2021.
Bravo kolonel Demiraj
Хахаха
20. Mart 2021.
Јака војска и једна и друга да вам није НАТО прегазила би вас Србија за 10 дана.
Volkov
20. Mart 2021.
Mnogo je bre 10 dana. 😉