Rama: Baza Natoa u Kučovi bezbednosni element za region

Edi Rama
Izvor: Kosovo Online

Vazdušna Nato baza u Albaniji je bezbednosni element za region koji je ugrožen neoimperijalističkom pretnjom Rusije, poručio je danas albanski premjer Edi Rama na svečanom otvaranju baze u Kučovi.

"Albanija sa ponosom i poštovanjem dočekuje svoje saveznike, partnere u savezu koji je na prvom mestu, koji je u odbrani mira i demokratije. Srećan sam što je dugo započet posao uspeo da se završi", poručio je Rama.

Ukazao je da je baza danas potpuno transformisana i spremna kao nova taktička baza Natoa sa značajem koji prevazilazi granice Albanije.

"To je element bezbednosti našeg regiona, za koji dobro znamo da je region bez opasnosti od neoimperijalističke pretnje Rusije. To je deo obnove naše vazdušne flote. Dva nova helikoptera i dronovi deo su povećanja koje će se nastaviti. S druge strane, zahvaljujem se stanovnicima naselja Kučova na strpljenju koje su pokazali tokom rekonstrukcije ove baze. Zaista se nadam da će to doneti nove mogućnosti zapošljavanja za njih i za ceo lanac usluga, utičući na lokalnu ekonomiju", zaključio je Rama

Izrazio je zahvalnost svima koji su dali doprinos u izgradnji ovog projekta.

"Zahvaljujem svima, počevši od naših Nato saveznika – uz nadu da će ovu bazu pratiti i nova pomorska baza u Porto Romanu, na kojoj blisko sarađujemo sa Natoom", poručio je Rama.