Rama: Najteža i najlepša pobeda

Edi Rama
Izvor: Reporteri

Premijer Albanije Edi Rama u intervjuu za italijanski list “La Republika” izjavio je da je treća uzastopna pobeda na parlamentarnim izborima bila ujedno i najteža i najlepša, prenosi Reporteri.

"Osvojili smo apsolutnu većinu, pa nam podrška u parlamentu nije potrebna. Možda smo mogli da napravimo i veću razliku, ali ovoga puta Albanija je glasala sa novim izbornim sistemom, zbog čega je bilo mnogo nevažećih glasova. Mnogi ljudi nisu razumeli kako da glasaju", rekao je Rama.

Odgovarajući na pitanje o optužbama opozicije za izbornu prevaru i kupovinu glasova, Rama je rekao da je međunarodna zajednica putem različitih predstavništava pratila i potvrdila regularnost izbora.

"Nažalost, opozicija nije u stanju da napusti takvo stanovište, zbog čega gubi izbore za izborima. Ovo su peti izbori zaredom i oni još uvek ne razumeju da treba da razmišljaju o sebi, a ne da se fokusiraju na sučeljavanje i optužbe protiv vlasti. I opet gube. Međutim, ovi izbori jesu poslali jednu poruku, a to je kada se moderna levica dobro organizuje, ona je nepobediva kao i Murinjov Inter", rekao je Rama.

Rama je poručio i da će u Albaniji napraviti digitalnu revoluciju i da će od septembra 2022. godine svi đaci od prvog razreda morati da uče engleski jezik.