Rama: Nova "Luka Drač" zauvek menja imidž Albanije

Edi Rama.
Izvor: Reporteri

Premijer Albanije Edi Rama izjavio je da će izgradnja turističke "Luke Drač" omogućiti da se promeni ne samo Drač, nego imidž cele Albanije, prenosi Reporteri.

"Ovo je projekat koji će zauvek promeniti ne samo Drač, već i celu Albaniju. Izgradnjom ove luke, vrednost imovine svih građana Drača će se eksponencijalno povećati, vrednost svih hotela na obali će se povećati. Reč je o potpuno drugačijem imidžu koji će Albanija imati u svetu. Ako su danas plate u Crnoj Gori najveće u regionu, sve je počelo sa 'Porto Montenegro'", rekao je Rama.

Na potpisivanju Memoranduma o razumevanju između "Igl hils ril estejt divelopment" i "Albanijan siport divelopment kompani" d.o.o, Rama je naglasio da će u velikom projektu "Luke Drač" albanska država biti akcionar zajedno sa kompanijom investitorom.

Rama je naveo da će Drač biti najveća luka na Mediteranu i da će biti "bliznakinja" sa onom u Dubajiu. 

"Ova luka otvara novu perspektivu. Albanska država u ovoj luci neće biti onakva kakva se nekada zamišljala kao neko ko daje zemlju investitoru, tamo će albanska država biti akcionar. Država je partner kada oni koji pregovaraju misle za državu a ne za sebe. Turistička luka Valona je u međuvremenu počela, u Sarandi je takođe počela, radimo na projektu Šenđina", kaže Rama.