Rama: Rezolucija o Srebrenici, niska igra Saljija Beriše

Edi Rama
Izvor: Ekonomia Online

Premijer Albanije Edi Rama ocenjuje da je glasanje Skupštine Albanije o rezoluciji o Srebrenici bila loša igra bivšeg premijera Saljija Beriše, prenosi Koha.

Prema njegovim rečima, oni koji su reagovali na neuspeh ove rezolucije u albanskom parlamentu nemaju pojma o igri Beriše, osobe koju je Amerika proglasila nepoželjnom zbog korupcije i podrivanja demokratije.

"Oni koji skaču zbog navodnog neuspeha rezolucije o Srebrenici u albanskom parlamentu, prvo treba da se zapitaju zašto je ona podneta. Onda ih treba obavestiti šta piše u tom tekstu i navesti da to nije bila rezolucija već niska igra! Niska igra osobe koju Amerika smatra korumpiranim rušiocem demokratije, u svetu poznatog i kao rušilac embarga Slobodanu Miloševiću“, napisao je Rama na Tviteru i dodao da je reč o Berišinom pokušaju da vaskrsne politički.

On je dodao da mu je žao onih koji se greškom osećaju povređenima jer, prema njegovim rečima, nemaju pojma o toj igri.

Albanski parlament odbio je zahtev poslanika Tritana Šehua za glasanje o rezoluciji kojom se osuđuje genocid u Srebrenici, u Bosni i Hercegovini.

Tim povodom bivši premijer Salji Beriša izjavio je da je priznanje genocida u Srebrenici neophodan čin za narode i civilizovana društva i osnovni uslov da se ne ponovi.