Rama: Samit EU - Zapadni Balkan u Tirani najlepši plod uloženih napora Albanije

Samit EU za Zapadni Balkan
Izvor: Twitter

Premijer Albanije Edi Rama pozdravio je odluku koju je juče saopštio predsednik Evropskog saveta Šarl Mišel da će sledeći samit EU - Zapadni Balkan biti održan u Tirani, i dodao da je za albansku vladu to najlepši plod uloženih napora, kako bi se Albanija afirmisala kao uvaženi glas i dostojanstven član međunarodne zajednice.

Rama je na Fejbuku istakao da je to istorijski događaj za Tiranu, kao i jedan od najvećih međunarodnih događaj u istoriji Albanije.

"Ne verujem da je iko do pre nekoliko godina mogao da zamisli da će svi lideri EU doći ​​u Tiranu, na posao koji se oduvek obavljao u Briselu. Ali, Tirana više nije ono što je bila, ona je sada glavni grad zemlje cenjene u međunarodnoj politici, kao i novi evropski grad privlačan zbog svog impresivnog razvoja", naglasio je on.

Rama je dodao da je za njega lično, i albansku vladu organizovanje samita lidera Evropske unije i Zapadnog Balkana u Tirani najlepši plod uloženih napora.

Predsednik Evropskog saveta Šarl Mišel objavio je juče na Tviteru da će Samit na kome će lideri Evropske unije raspravljati o Zapadnom Balkanu biti održan 6. decembra u Tirani.