Rama: Saradnjom sa libanskim vlastima u Albaniju vraćeno 19 žena i dece iz logora u Siriji

Sirija
Izvor: Tanjug

Saradnjom albanskih i libanskih vlasti u Albaniju je iz ratnih logora u Siriji vraćeno 14 dece i pet žena, prenosi Kosovo pres.

Premijer Albanije Edi Rama je nakon povratka dece i žene, albanskih državljana, u Rinas iz logora u Siriji, saopštio detalje operacije i najavio da će se nastaviti sa takvim akcijama uz posebnu zahvalnost generalu Abazu Ibrahimu.

"Okončana je izvanredna operacija kojom smo dobili priliku da vratimo još 19 naših državljana iz paklenih kampova u Siriji. Ovog puta pet žena i 14 dece u sinhronizovanoj operaciji operaciji zahvaljujući posebnoj pomoći našeg konzula u Libanu i generalu Abasu“, rekao je Rama.

Dodao je da će se takve operacije nastaviti jer još uvek ima državljana Albanije u logorima u Siriji.

“Nećemo stati ovde, treba na terenu pronaću ljude u tim crnim rupama, gde smo ih do sada nalazili. Njohov broj je manje više isti i mislim da smo više od pola njih vratili u zemlju“, rekao je Rama.

Istakao je da je država preduzele sve procedure i sanaciju za povratnike iz sirijskih logora.

Naglasio je da povratnici iz logora iz Sirije ne predstavljaju bezbednosnu opasnost po Albaniju, jer su uglavnom žene i deca, ali da je njihovo mentalno zdravlje i integracija briga države.