Rama: Život je težak, ali budale ga čine još težim

Edi Rama
Izvor: Printscreen

Premijer Albanije Edi Rama je putem objave na Fejsbuku reagovao na protest Saljija Beriše u sedištu Demokratske partije, prenosi Albanijan post.

„Život je težak, ali budale ga čine još težim“, napisao je Rama citirajući američkog glumca Džona Vejna.

Na taj način Rama je uporedio žestoke sukobe dve struje u Demokratskoj stranci sa scenama iz kaubojskih filmova.

Premijer Albanije je ranije izjavio da su nekadašnji albanski premijer Salji Beriša i sadašnji lider DS Ljuljzim Baša "leševi, koji se igraju jedni sa drugima".

“Oni nemaju veze sa budućnošću, jedni sa senkom prošlosti će doći na vlast, drugi sa senkom prošlosti će je zadržati“, izjavio je tada Rama i dodoa da je ta situacija tragikomična, jer je Beriša proglašen nepoželjnom osobom u Sjedinjenim Američkim Državama.

Podsećamo, protest u Tirani je završen, nakon što su demonstranti, pristalice Saljija Beriše, pokušali da upadnu u prostorije Demokratske stranke i sukobili su se sa pripadnicima Bašine struje.

Policija je rasterala okupljene suzavcem i vodenim topovima, ali Beriša je najavio nova okupljanja. 

"Danas ćemo se razići i zbrinuti našu uhapšenu i povređenu braću i sestre. Vrlo brzo ćemo se organizovati za nove bitke”, najavio je Beriša.

Salji Beriša je bio jedan od organizatora protesta protiv inicijative "Otvoreni Balkan" 20. decembra prošle godine, kada su lideri Severne Makedonije, Srbije i Albanije potpisali šest sporazuma koji su počeli da se primenjuju od 1. januara ove godine. 

I tada je Edi Rama regovao na proteste na sličan način pa je poručio: "Bože, spasi Albaniju od budala".