Rešena misterija "osmog putnika" za kojeg se mislilo da je nestao nakon nesreće u Bugarskoj

Saobraćajna nesreća u Bugarskoj
Izvor: EPA/VASSIL DONEV

Bugarska televizija BNT saopštila je da je rešena misterija oko osmog putnika, koji se prethodnih dana pominjao među preživelima u tragičnoj nesreći na autoputu Struma u ​​Bugarskoj, prenosi Reporteri.

Prema njihovim navodima, greška se dogodila u bolnici "Pirogov", jer je došlo do neslaganja između spiska povređenih u nesreći i spiska učesnika putovanja makedonskog turističkog preduzeća.

Osoba koja je pominjala Šadija Naufa al Saleha koji je uvršten na listu putnika koju je bolnica predstavila, reagovao je lično na televiziji objašnjavajući da nema nikakve veze sa nesrećom.

„On je bugarski državljanin i u subotu je primljen na odeljenje traume u bolnici Pirogov zbog preloma ruke. Tada se ispostavlja da je u klinici pogrešno upisan u spisak povređenih u nesreći. Saleh je već pušten iz bolnice“, javio je BNT.

Zabuna je nastala nakon što je bugarsko javno tužilaštvo na konferenciji za novinare saopštilo da su 44 tela izvađena iz autobusa, a da je osam putnika preživelo. Ranije je saopšteno da je u nesreći poginulo 45 putnika.