Salji Beriša proglašen za personu "non grata" u Velikoj Britaniji

Salji Beriša
Izvor: Gazeta Express

Bivši premijer Albanije Salji Beriša objavio je da ga je Velika Britanija proglasila osobom "non grata" i da mu je zabranila ulazak u zemlju. On je rekao da je sve što se navodi protiv njega obična "laž i manipulacija", prenosi albanski ABC njuz.

"Edi Rama je objavio vest o odluci Vlade Velike Britanije, obavestio me u svom pismu da mi je ambasada Velike Britanije zabranila ulazak zbog organizovanih kriminalnih grupa i zločina kao i da predstavljam rizik za javnu bezbednost Albanije i Velike Britanije", rekao je Beriša.

Prema njegovim rečima, ta odluka je zasnovana "na kleveti grupe, koju je sponzorisao američki državni sekretar Entoni Blinken, na kleveti i lobiranju Edija Rame i multimilijardera Džordža Soroša".

Kako kaže, više puta ponovljena laž postaje istina i dodaje da je siguran da to nije usmereno samo protiv njega već i protiv dela vlasti.

"Ponavljam, da ću u trenutku kada vlada Velike Britanije, ili bilo koja druga strana vlada dokaže istinu o korupciji, ja ću je priznati", rekao je Beriša.

Bivšeg albanskog premijera je i američki Stejt department proglasio personom "non grata" prošle godine.