Stoilković: Slučaj Morina spin vlasti u S. Makedoniji

Ivan Stoilković
Izvor: Tanjug

Predsednik Demokratske partije Srba u Severnoj Makedoniji Ivan Stoilković izjavio je danas da smo svedoci još jedne spin prevare sa insceniranim hapšenjem “zločinca OVK Tomora Morine”, koja se završila odlukom Krivičnog suda da ne postoje uslovi da bude izručen Srbiji, na njen zahtev po poternici Interpola.

U izjavi za Kosovo Online, Stoilković je ocenio da nije hteo da reaguje ni kada je bilo hapšenje, a ni sada, iz razloga  što ne želi da bude uvučen u, kako je naveo, spin politiku aktuelne vlasti i da je kao što je siguran da je Oluja pogrom, isto tako uveren da je “Severna Makedonija pogrom za državu, njene institucije i narod koji u njoj živi i da je to režirana putanja u neizvesnost, kako na unutrašnjem tako i spoljnom planu”. 

“Odgovor na pitanje zašto je hapšen kada se unapred znalo da ni pod razno neće biti izručen, nalazi se u činjenici da je vlast njegovim hapšenjem otvorila još jedan fiktivni problem koji apsolutno defokusira javnost od mnogih kriminalno koruptivnih afera, a time  vlasti dobijaju još malo vremena da probaju da se izvuku iz gotovo bezizlazne situacije, jer iste već imaju i određene međunarodne implikacije,”- ocenjuje Stoilković.

On u izjavi za Kosovo Online navodi da u aktuelnim političkim i diplomatskim pritiscima na Srbiju, Makedoniji nije i neće biti dozvoljeno da bude dobar komšija i da to samo potvrđuje činjenicu da Makedonija ima samo jednu funkciju, a ona je - voditi politiku koja će uvek biti antipod Srbiji, odnosno anti Srbija, za račun Velike Albanije i otvorene bugarizacije.

“Ne prihvatam nikakva besmislena opravdanja tipa, pa oni to rade zato što moraju da povlađuju Albancima, zbog vlasti i slično. To nije istina, oni to rade zato što su se opredelili za takvu politiku i tačka. I zbog takvog političkog opredeljenja oni lično ostvaruju određenu političku i materijalnu korist, uvek na štetu Srbije, ali i na štetu sopstvenog naroda i države,”- smatra predsednik Demokratske partije Srba u Severnoj Makedoniji.

Ne zaboravite, pamtimo, znamo ko je kada bio na kojoj strani i zbog čega, poručio je  na kraju Stoilković.

Sudsko veće Osnovnog suda u Skoplju potvrdilo je juče da nisu ispunjeni uslovi za izručenje bivšeg pripadnika OVK Tomora Morine Srbiji.