Tirana: Ljuljzim Baša podneo ostavku na mesto predsednika Demokratske stranke

Ljuljzim Baša
Izvor: Reporteri

Predsednik Demokratske stranke u Albaniji Ljuljzim Baša podneo je ostavku na to mesto i rekao da su stranci potrebni novi izbori, prenosi Reporteri.

"Korupcija je prerasla u unutrašnji rat. Ja sam lično uložio sve u rešenje koje bi poslužilo Demokratskoj stranci. Ne želim da se zadržavam na tome šta je bilo i kako je bilo, vreme će pokazati. Moj pokušaj da zadržim stranku na okupu nije uspeo. Moje kolege i ja smo se suočavali sa mnogobrojnim napadima i kao rezultat toga Demokratska stranka danas doživljava duboku krizu", rekao je Baša obrazlažići svoju odluku.

Baša je dodao da je ovog puta odlučio da napravi korak unazad.

"Ovo nije odluka vezana za lični komfor već podrška Demokratskoj stranci da sve radimo zajedno. Želim da kažem da Demokratska stranka mora da gleda u budućnost kao što sam ja i da ću biti posvećen vama", dodao je Baša.

Pn je izrazio uverenje da postoji potreba da se što pre pristupi analizi rada unutar stranke.

"Demokrate su umorne unutrašnjih sukoba. Postoji potreba da se pokrene proces svesti, analize i izgradnje principa, kao i otvoren, transparentan, slobodan i fer izborni proces, od osnovnog do centralnog rukovodstva Demokratske stranke", rekao je Baša.