Ukrajina zahvalila Albaniji na podršci u odbrani od Rusije

Podrška Albanije Ukrajini
Izvor: Albanian post

Ministarstvo spoljnih poslova Ukrajine je zvaničnim saopštenjem zahvalilo Albaniji i još 30 zemalja na podršci pruženoj u ovom kritičnom periodu. Takođe je i glavnokomandujući Oružanih snaga Ukrajine Valerij Zalužnji izrazio je zahvalnost za nepokolebljivu pomoć i podršku u ovim teškim vremenima, prenosi Albanian post.

Na ovoj listi su osim Albanije još i Australija, Azerbejdžan, Belgija, Bugarska, Hrvatska, Češka Republika, Velika Britanija, Kanada, Danska, Nemačka, Grčka, Estonija, Egipat, Francuska, Finska, Italija, Letonija, Litvanija, Luksemburg, Holandija, Severna Makedonija, Norveška, Poljska, Portugal, Rumunija, Slovačka, Švedska, Španija, Turska i Sjedinjene Američke Države.

Takođe, albanski parlament je zvanično uvrstio na dnevni red plenarne sednice 3. maja obraćanje  predsednika Ukrajine Volodimira Zelenskog albanskim poslanicima i celom albanskom narodu.

"Albanija sigurno ne zaostaje za drugim državama, već smo poslali važnu prvu pomoć, svojstvenu vojnim sredstvima Ukrajini i posvećeni smo i danas i u budućnosti da povećamo doprinose koliko god možemo, bilo municijom i vojnim sredstvima., ali bez sumnje i sa humanitarnom opremom, kako albanske vojske, tako i civilnog društva", izjavio je u martu albanski ministar odbrane Nik Peleši.