Vučević čestitao VMRO-DPMNE i Siljanovskoj pobedu na makedonskim izborima

Beograd_240322_Konferencija_Miloš Vučević
Izvor: Kosovo Online

Premijer Srbije Miloš Vučević čestitao je partiji VMRO-DPMNE i njenom lideru Hristijanu Mickoskom pobedu na parlamentarnim izborima u Severnoj Makedoniji, kao i njihovoj kandidatkinji Gordani Siljanovskoj Davkovoj trijumf u trci za predsednicu.

"Srdačne čestitke VMRO-DPMNE i Hristijanu Mickoskom na ubedljivoj pobedi na parlamentarnim izborima, kao i Gordani Siljanovskoj Davkovoj na izboru za predsednicu Severne Makedonije", napisao je Vučević na društvenoj mreži "X".

On je ukazao i na bliskost srpskog i makedonskog naroda.

"Siguran sam da ćemo u narednom periodu ostvariti dodatan napredak u našim odnosima. Radujem se saradnji na dobrobit dve države i dva naroda", poručio je Vučević.

Državna izborna komisija Severne Makedonije objavila je danas konačne izborne rezultate na osnovu gotovo 100 odsto obrađenog izbornog materijala, prema kojima je VMRO-DPMNE Hristijana Mickoskog apsolutni pobednik parlamentarnih izbora sa 58 mandata.

Takođe, nova predsednica Severne Makedonije biće Gordana Siljanovska Davkova, kao kandidatkinja VMRO-DPMNE, koja je u drugom krugu dobila dvostruko vieš glasova od odlazećeg predsednika Steve Pendarovskog.