Bahtjari i Januzi u Hagu: Nismo zastrašivali svedoke

Specijalni sud u Hagu
Izvor: Reporteri

Pripadnici bivše OVK Ismet Bahtjari i Sabit Januzi su se pred Specijalizovanim većima izjasnili da nisu krivi za krivična dela za koja se terete, prenosi Kljan Kosova.

“Izjavljujem da sam potpuno nevin za bilo koju vrstu optužnice koja je podignuta protiv mene i koja je do sada pročitana", izjavio je Januzi.

U saopštenju Specijalizovanih veća u Hagu, Bahtjari i Januzi su uhapšeni zbog zločina protiv pravosuđa, uključujući zastrašivanje tokom krivičnog postupka.

"Bahtjari i Januzi su uhapšeni u vezi sa krivičnim delima protiv sprovođenja pravde, uključujući zastrašivanje tokom krivičnog postupka, prema članu 387 Krivičnog zakona Kosova i ometanje službenih lica u vršenju službenih dužnosti“, navodi se u saopštenju.

Dodaje se da je sudija u prethodnom postupku odlučio da postoje osnovane sumnje da su Bahtjari i Januzi pokušali da ubede svedoka da ne svedoči u postupku pred Specijalizovanim većima.

"Kancelarija specijalnog tužioca izuzetno ozbiljno shvata zastrašivanje svedoka, odmazdu nad svedocima i ometanje pravde i nastaviće da istražuje ​​i krivično goni sve koji su uključeni u bilo koji slučaj.