Ademi: Predstaviću veliki projekat, izgradnju 100 fudbalskih terena na Kosovu

Ademi
Izvor: GazzetaExpress

U nastojanju da pospeši razvoj fudbala na Kosovu, Fudbalski savez Kosova (FSK) planira da izgradi 100 fudbalskih „trening terena“ u svim krajevima zemlje, kako bi pronašli što više talenta, prenela je prištinska Gazeta Ekspres.

Uspesi kosovskog nacionalnog tima, uprkos mladosti većine igrača, doveli su do toga da se mnogi fudbalski znalci usredsrede na traženje fudbalskih talenata, piše Gazeta Ekspres.

Iz tog razloga, kako je predsednik FSK Agim Ademi ekskluzivno otkrio u emisiji "Favorit" na televiziji T7, usvojen je plan da se izgradi 100 fudbalskih terena na Kosovu kako bi svi talentovani mladi igrači mogli da pokažu svoje sposobnosti.

„Sa Izvršnim komitetom doneli smo odluku. Imamo ponudu za vladu i za opštine. FSK predlaže da opštine i vlada postanu partneri na realizaciji projekta za izgradnju 100 fudbalskih terena na Kosovu", izjavio je Ademi.

„Tu će kao partner svakako biti i FSK. Svaka opština ima svoj deo, vlada ima svoj deo, a FSK ima svoj deo, tako da u svakom delu Kosova imamo po jedno pripremno fudbalsko igralište“, rekao je on.

„Nije bitno da li je to grad, selo - svuda gde ima onih koji mogu da igraju, predlažem da izgradimo 100 fudbalskih terena. Mislim na terene za trening, a ne na stadione. Jednom kada institucije budu uspostavljene, ja ću predložiti ovaj plan. Ako ne dobijemo podršku, predložićemo ga UEFA i FIFA“, rekao je Ademi.