Albanci pretili Đokoviću posle izjave da je Kosovo Srbija

Novak Đoković
Izvor: Tanjug

Dijana Đoković majka najboljeg srpskog sportiste svih vremena Novaka Đokovića, govorila je u emisiji „Majke šampiona“ na TV „Arena sport“ o njegovoj karijeri iznevši, do sada nepoznate detalje da su Albanci pretili Novaku jer je rekao da je Kosovo Srbija, prenosi Sputnjik.

Ona je iznela neke od najtežih momenata u životu kada je porodica Đoković uz mnogo odricanja uspela Novaka da izvede na pravi put, investirajući sve u njegovu karijeru, a na kraju se to i isplatilo, pošto je postao jedan od najvećih tenisera svih vremena.

Dijana Đoković otkrila je i da je Novaku zbog njegovih stavova bila ugrožena bezbednost.

„Imao je pretnje Albanaca jer je rekao da je Kosovo Srbija“, navela je Dijana Đoković. Objasnila je da se to događalo 2009. 

„Tada su nas čuvali pripadnici Skotland jarda i bila sam uplašena. Izgubio je od Safina jer je bio pod pritiskom. O tome nismo pričali, ali to su trenuci kada se zaista bojiš za porodicu. Takođe, deca iz komšiluka, narkomani su mi, po priči jedne žene, hteli da otmu kuče i traže otkup“, prisetila se Dijana Đoković.

Ona je otkrila i da je Novak uvek smatrao da je „zdravlje na prvom mestu“ i da je imao i devijaciju nosa, potom je otkrio da je netolerantan na gluten, a da nikad nije predao meč namerno.

Prisetila se meča protiv Nadala u Vimbldonu iz 2007. godine.

„Celu noć smo mu stavljali obloge, jedva je hodao u papučama. Prvi set ga je razvalio sa 6:2. Ali, kada je tražio tajm-aut da previje rane od žuljeva, Rafa je video krv, mnogo više ga je šetao i morao je da preda“, prisetila se Dijana.

Kao najteži poraz istakla je onaj u prvom kolu na Olimpijskim igrama 2016. godine, poručivši da su to „najveće suze koje je videla“, pošto je Novak mislio da je tako „izneverio“ Srbiju.