Alen Žires novi selektor fudbalske reprezentacije Kosova

Alen Žires
Izvor: www.albawaba.com

Fudbalski savez Kosova danas je promovisao novog selektora reprezentacije, francuskog stručnjaka Alena Žiresa, prenosi Koha.

"Imam čast da vam predstavim novog trenera, dobro poznatog Alena Žiresa. Verujem da je njegovo ime dovoljno govori. Veoma sam srećan što je među nama i što je prihvatio da bude na čelu reprezentacije.  Garantovali smo i dali punu podršku da nastavi sa radom i da ostvarimo očekivane rezultate. Verujem da ćemo uz njega ostvariti cilj koji smo do sada imali. Želim treneru Žiresu dobrodošlicu na Kosovo i veliki uspeh", rekao je predsednik FSK Agim Ademi.

Ademi je u ime FSK danas sa Žiresom potpisao ugovor i tom prilikom ocenio da je Kosovo napravilo pravi izbor.

"Odlučili smo se za Alena Žiresa, a imali mnogo opcija. Više od 40 ponuda trenera koji su se nadmetali za ovu poziciju. Na kraju smo izabrali najbolju i najpogodniju opciju za Kosovo. Našli smo zajednički jezik sa Žiresom i sada je on tu sa nama, spreman da počne posao", rekao je Ademi.

Francuski fudbalski stručnjak je izjavio da je uveren da može da stvori pravi tim i ostvari dobre rezultate.

"Želim da napravim pravi tim, tim koji se boriu u svakom meču, bilo da je meč lak ili težak, želim da vidim borbenost, ali i poštovanje protivnika. Želim izdašan tim, koji ima mentalitet i igra taktički i tehnički fudbal. Nadamo se i podršci navijača, jer su oni 12. igrač u fudbalu", poručio je Žires.

On je dodao da će se truditi da selektuje najbolej igrače i da će to će automatski doneti pozitivne rezultate.

"U svakom slučaju moramo da razvijamo postojeći potencijal. Moramo da tražimo dobre igre u svakoj utakmici. U svakom meču imamo isti pristup i to je veoma važno. Dakle, dajemo sve od sebe i trudimo se što je više moguće za bolje rezultate. Ne mogu da kažem koje su granice Kosova, ali moramo da imamo ambicije kao i svaka druga država. Svaki igrač koji dođe treba da ima ovu ambiciju", naglasio je Žires.