Bivši reprezentativac Nemačke: Mislio sam da je Džaka naučio lekciju 2018. godine

Granit Džaka
Izvor: Telegrafi

Bivši reprezentativac Nemačke Per Mertezaker rekao je da fudbaler Švajcarske Granit Džaka nije naučio lekciju u meču protiv Srbije na Svetskom prvenstvu 2018. godine, i dodao da su njegovi postupci provokativni, prenosi Koha.

„Čak smo i mi mislili da je sazreo i da je naučio lekciju u meču sa istim protivnikom na Svetskom prvenstvu 2018. To su provokativni gestovi. Možda je čak došlo i do razmene verbalnih uvreda. To je potom dovelo do eksplozije. Ako Disciplinska komisija ovo vidi, možda će doći do kazni“, rekao je Mertezaker za nemačku televiziju „ZDF“.

Mertezaker je rekao da da razume Džaku, ali se nada da ta akcija neće naškoditi njemu i Švajcarskoj.

"Džaka je prošao kroz mnogo toga. To ga je očigledno učinilo igračem kakav je danas, ali nadamo se da ga to neće koštati. Jer je Švajcarska treći put zaredom u osmini finala. Za to im je potreban Granit Džaka“, rekao je Mertezaker.

O Džaki je govorio i njegov bivši saigrač u Borusiji Kristof Kramer.

„To ne možete oduzeti Granitu Džaki. Ali sasvim je u redu, jer je to bio jedini način da postane igrač kakav jeste“, rekao je Kramer.

Bivši reprezentativac Švajcarske Bendžamin Hugel je, komentarišući švajcarsku televiziju „SFR”, rekao da je Džakin postupak nepotreban.

Nadam se da neće biti posledica po Švajcarsku“, rekao je Hugel.

Glavni i odgovorni urednik za sport u švajcarskom listu „Blik” Andreas Boni rekao je da je dobro što je utakmica sa Srbijom završena i što se može pogledati pre.

„Provokacija je nepotrebna, ali razumljiva s obzirom na njegovu porodičnu istoriju i zlostavljanje koje je pretrpeo na terenu i van njega. To što posle meča nosi majicu 'Jašarija' i odaje počast albanskom nacionalnom heroju nema smisla. Ali je dobro što je drama utakmice sa Srbijom završen i radujemo se utakmici osmine finala protiv Portugala u utorak“, naveo je Boni.

Švajvcarski novinar Florijan Raz kazao je da reprezentativci Švajcarske treba da uživaju, jer se oko njihovog kapitena "digla velika buka".