Bogujevci: Verujem da će džudisti Kosovu doneti najmanje dve medalje sa OI u Tokiju

Mehmet Bogujevci
Izvor: Koha ditore

Proslavljeni kosovski bokser i bivši učesnik Olimpijskih igara u Moskvi 1980 godine Mehmet Bogujevci očekuje da će se džudisti sa Kosova, koji učestvuju na Olimpijskim igrama u Tokiju doneti Kosovu najmanje dve medalje, prenosi Koha.

Bogujevci je dodao da bokserka Donjeta Sadiku i takmičare u rvanju, takođe vidi i kao moguće osvajače medalja.

"Uveren sam da će džudisti osvojiti dve ili tri medalje. Zaista se nadam Donjeti Sadiku, jer je od 20 takmičarki, njih 11, pobedila. Ako prođete prvo kolo, ostale runde će biti lakše. Rvače takođe vidim kao moguće osvajače medalje. Oni koji imaju olimpijske norme su verovatniji osvajači medalje od onih sa pozivnicom", rekao je Bogujevci.

Prema njegovim rečima, očekivanja su bila da će Kosovo u Japanu predstavljati više sportista, ali je, kako kaže, pandemija otežala tako nešto.

"Nadali smo se da ćemo imati još više sportista. Bilo je to i vreme pandemije kada je trebalo da se ispune olimpijske norme. Kalendar se promenio i stvari su postajale teže. Stvari su otežane, posebno u boksu. Problem je bila pandemija, koja je takođe onemogućila stvari u pogledu finansija, jer nije bilo mnogo sponzora. Zakon o sponzorstvima nam je puno pomogao", dodao je Bogujevci.

Bogujevci je kritikovao odluku Kosovskog olimpijskog komiteta da plaća dnevnice sportistima, rekavši da je to "izopačena odluka".

"Olimpijski komitet je doneo izopačenu odluku, dajući sportistima kojinastupaju van Kosova 100 evra dnevno, dok put, boravak ili hrana nisu plaćeni. Ni trener nije plaćen. Nije dovoljno. Kada se odlučuje o takvim stvarima, treba pitati iskusne ljude na ovim poljima", zaključio je Bogujevci.