Crvena Zvezda premiju od osvajanja "Pari kupa" donira narodnim kuhinjama na Kosovu

FK Crvena zvezda.jpg
Izvor: RTV

Fudbalski klub Crvena zvezda saopštio je da će novčanu nagradu u vrednosti od 50.000 evra koju je osvojio trijumfom na “Pari kupu” u Sank Peterburgu, donirati narodnim kuhinjama na Kosovu, u cilju pružanja podrške Srbima.

Kako se navodi u saopštenju Crvene Zvezde, generalni direktor tog kluba Zvezdan Terzić istakao je da će se na taj način pružiti podrška ljudima koji vekovima opstaju na svojim ognjištima.

"Odlučili smo da nagradu povodom osvajanja “Pari kupa” u Sankt Peterburgu u celosti doniramo Narodnim kuhinjama na Kosovu i Metohiji, kako bismo bar malo pomogli našem ugroženom narodu kome je svaka finansijska podrška izuzetno važna radi opstanka na vekovnim ognjištima. Želimo da sačuvamo naše Kosovo. Nastavićemo da pomažemo onima koji su najugroženiji, jer je Crvena zvezda uvek bila tu za svoj narod koji je čini velikom", rekao je Terzić.
 
Podsećanja radi, fudbaleri Crvene zvezde su sa maksimalnim učinkom od devet bodova, uspeli da osvoje "Pari kup" u konkurenciji domaćeg Zenita, Fenerbahčea i Nefčija koje su savladali, te na najbolji mogući način zaokružili pripreme u Rusiji.