Đoković ponovo kritikovao Vimbldon: Ne znam šta su skrivili ruski i beloruski sportisti u vezi Ukrajine

Najbolji teniser sveta Novak Đoković
Izvor: Profimedia

Srpski teniser Novak Đoković ponovo je kritikovao Vimbldon i ATP organizaciju koja je odlučila da ove sezone zbog zabrane nastupa Rusima i Belorusima neće računati bodove osvojene na najprestižnijem turniru na svetu, prenosi Kliks.ba.

"Ovo je veoma nekorektno prema meni i prema svima koji su ostvarili odlične rezultate prošle godine. Gubim bodove, a nemam  priliku da ih odbranim zbog politike. Izgubiću čak 4.000 bodova jer nisam mogao igrati ni Australijan openu", rekao je Đoković.

Šesterostruki osvajač Vimbldona u sutrašnju odbranu naslova kreće protiv Soonwoo Kwona, a na konferenciji za medije dodatno se osvrnuo na zabranu Rusima i Belorusima.

"Ne znam šta su oni skrivili u vezi događaja u Ukrajini. Nije fer da se kažnjavaju zbog onoga što se tamo dešava. Da se tako nešto zabrani meni koji nisam doprineo sukobu, bio bih ljut. Želeo bih podsetiti da je od 1992. do 1996. srpskim sportistima bilo zabranjeno takmičiti se na međunarodnom nivou, tako da znam kako se sada osećaju Rusi i Belorusi", poručio je on.

Đoković se dotakao i aktuelne zabrane igranja na još jednom ovogodišnjem US Openu budući da američke vlasti još uvek ne dopuštaju ulazak u državu nevakcinisanima protiv korone.

"Znam da trenutno ne mogu igrati US Open, ali to mi daje dodatnu motivaciju da što bolje odigram ovde na Vimbldonu", istakao je Đoković.