Đurić: Novak ima navijače i u Senatu SAD

Marko Đurić
Izvor: Kancelarija za KiM

Ambasador Srbije u SAD Marko Đurić rekao je večeras da je srpski teniser Novak Đoković mudro reagovao na zloupotrebu medija u vezi sa slučajem njegovog oca.

Za mene ova situacija ima tri aspekta. Jedan je što su mediji zloupotrebili situaciju.  Novak je na maestralan način spustio loptu i objasnio o čemu se radi“, rekao je Đurić u emisiji „Hit Tvit“ na TV Pink, a u vezi sa slučajem Srđana Đokovića  na Australijen openu.

Đurić je kazao da takve stvari mogu da štete, ali je Novak mastrealno spustio loptu i sve objasnio.

Kaže da je Ambasada odmah prevela njegovu izjavu, jer uticajni i ozbiljni članovi Senata prate i bude se da gledaju Novakove mečeve.

Preneo je da je kopredsedavajuća srpskog kokusa Klaudija Teni, Đokovićev veliki fan.

„Veoma je značjano kakve se poruke šalju, i što je mudro razjasnio situaciju“, rekao je on.

Druga stvar, na koju je posebno ponosan, a često se zaboravlja, kaže, je činjenica da je Novak poreklom sa Kosova, i da se nigde njegova pobeda nije slavila više.

Treća stvar je što sa njegovom pobedom i onim što je ranije uradio Jokić Srbija može da kaže da ima dvojicu najboljih sportista sveta.

„Verujem da treba da nam posluže kao inspiracija šta možemo da uradimo ako se trudimo da budemo najbolji u svemu. Ako se svi trudimo da u svom poslu budemo najbolji onda kao nacija možemo da transformišemo društvo“, objasnio je on.