Filip Kostić iz Severne Mitrovice preko Crvene zvezde sanja da postane fudbalska zvezda

Filip Kostić na Ploči kod Tehničke škole u KM
Izvor: Kosovo Online

Stazama svojih proslavljenih sugrađana Miloša Krasića, braće Lazetić, Stolića, Delibašića… krenuo je i devetogodišnji Filip Kostić iz Severne Mitrovice koji već dve godine sa velikim uspehom brani boje Fudbalskog kluba Crvena zvezda iz Beograda.

Filip je od malih nogu pokazivao interesovanje za fudbal koji je počeo da trenira sa svega četiri i po godine. U lokalnom OFK „DIF“ već posle par treninga preuzeo je lidersku poziciju u svojoj generaciji, a neretko je svoj talenat i znanje pokazivao i u timovima svojih starijih drugara.

Njegov, kako mnogi stručnjaci već ocenjuju, vanserijski talenat, nije prošao neopaženo ni stručnjacima u FK Crvena zvezda koji su posle jednog odigranog turnira u Vrnjačkoj Banji, Kostiću uputili poziv da nastupa za najtrofejniji srpski klub.

„Ja sam se kao i svaki roditelj obradovao tom pozivu koji smo vrlo rado prihvatili. Tada je trener bio Ivan Gajić, kojem se zahvaljujem, a kada sam pitao da li je ovo proba, dobio sam odgovor da je on već primljen i da je bilo dovoljno ono što je pokazao u Vrnjačkoj Banji. To je značilo i da je njegov san, a i nas kao njegovih roditelja, ostvaren posle samo par godina“, kaže za Kosovo Onlajn Filipov otac Siniša Kostić koji je naglasio da mu je najbitnije da njegov sin postane dobar čovek, da se druži i da trenira, a da će uspeh doći sam po sebi.

On ističe da je teško pratiti ono što zahteva ozbiljno bavljenje sportom, ali da se trude da isprate sve aktivnosti i potrebe koje se očekuju od malenog Koleta.

Poseban problem je putovanje van Srbije, zbog viza koje su potrebne za građane koji žive na Kosovu.

„Prošle godine, kada je Kole trebao da ide na pripreme u Sloveniju, imao sam mnogo problema u Prištini kako bi otputovao na pripreme sa Crvenom zvezdom. Osim toga, potrebna su i velika finansijska sredstva, jer mlađe generacije niko ne finansira. Ali, ja ću da se trudim da mu priuštim što više mogu, jer vidim da ga to čini srećnim i da mu je fudbal na prvom mestu“, rekao je Siniša.

Kostić kaže da Filip vredno trenira u OFK „Dif“, ali i da radi samostalno i nastoji da svakoga dana sve više napreduje.

Zahvaljujući razumevanju čelnika „Difa“, na turnirima na kojima su zajedno prisutni sa Crvenom zvezdom, Filip nastupa za beogradski klub.

Omaleni dečačić u paradnom dresu crveno–belih svakodnevno se druži sa „buba–marom“ i na popularnoj „Ploči“ kod Tehničke škole gde je u par poteza pred našom kamerom pokazao svoj talenat i umeće.

„Želja mi je da jednoga dana obučen dres prvog tima Crvene zvezde i postanem bolji golgeter od Pavkova. Voleo bih da na ruci nosim kapitensku traku mog omiljenog kluba, ali i reprezentacije Srbije. Veoma sam srećan što treniram za Crvenu zvezdu i to mi je bio san od kada sam prvi put šutnuo loptu. Svakoga dana igram fudbal sa svojim drugovima, a radim i vežbe kući“, rekao je stidljivim glasom popularni Kole koji je naglasio da bi jednoga dana želeo da postigne uspeh poput svog trenutnog idola, zvezde Liverpula Mohameda Salaha.