FK Dif iz Severne Mitrovice osvojio drugo mesto na turniru u Beogradu

OFK Dif
Izvor: OFK Dif

Fudbaleri OFK Dif, generacija 2009. godište, osvojili su drugo mesto na upravo završenom Horizon kupu u Beogradu, gde su u finalnoj utakmici poraženi od domaće ekipe Atekante rezultatom 3:2, ali se put Severne Mitrovice vraćaju sa dva osvojena trofeja, za najboljeg strelca i najboljeg golmana, potvrdio je za Kosovo Onlajn trener Uroš Galjak.

Galjak ističe da su u klubu prezadovoljni, kako rezultatima tako i prikazanom igrom i da je ponosan na svoje fudbalere.

"Posle samo dva održana treninga krenuli smo na put i na jedan od, slobodno mogu reći, najjacih turnira za ovaj uzrast. Momci su pokazali kvalitet i iz utakmice u utakmicu su igrali sve bolje i bolje“, kaže Galjak.

On ističe da je ovo veliki uspeh, ne želeći da izdvoji bilo kog pojedinca.

"Odigrali smo timski i svi su bili na visokom nivou tokom celog turnira. Poraz u finalu ne boli jer smo dali sve od sebe, a neko je morao da pobedi i ja čestitam ekipi Atekantea", sportski zaključuje Galjak.

Koliko je veliki uspeh ostvarila ekipa OFK Dif, govore dva pehara koje će odneti u vitrine kluba.

Najbolji golman turnira bio je Mateja Micevski, najbolji strelac turnira je Novak Laketić, a kapitenu Nikolaju Periću je trofej za najboljeg igrača turnira uprvo izmakao zbog poraza u finalu, iako je oduševio sve one koji su pratili ovaj prestižni turnir.