FK Trepča počeo pripreme za novu sezonu

FK "Trepča" - Početak sezone 2020/2021
Izvor: Kosovo Online

Prozivkom igrača Fudbalskog kluba Trepča iz Severne Mitrovice, počele su pripreme za sezonu 2020/2021 Srpske lige Zapad, čiji je nastavak planiran od 15. avgusta, a u razgovoru za Kosovo Onlajn uprava kluba najavljuje vrh tabele i ulazak u viši rang takmičenja.

Direktor FK Trepča Bojan Jakšić rekao je da je bilo najava da će klub ući u viši rang, imajući u vidu dešavanja u Fudbalskom savezu Srbije.

Naglasio je da je Upravni odbor, u skladu sa aktuelnom političkom situacijom na Kosovu i problemima sa kojima se klub susreće kada igra utakmice na domaćem terenu, doneo jedinu ispravnu odluku.

"Ostali smo da igramo u Srpskoj ligi Zapad, nadamo se da će svi problemi u narednom periodu biti rešeni. Pripremamo ekipu za vrh tabele i ulazak u veći rang takmičenja. Doveli smo i pojačanje, glavni cilj nam je bio da se ekipa iz prošle sezone ne ospe, svi igrači su nam ostali u klubu sa pojačanjem zatvorićemo krug i imati ekipu za respekt“, rekao je Jakšić.

Istakao je da će Trepča, zahvaljujući odluci Vlade Srbije sezonu 2021/2022. zaigrati na novom stadionu u Severnoj Mitrovici. 

Zahvalio se na podršci generalnim sponzorima MTS-u i Poštanskoj štedionici, svim ostalim sponzorima, lokalnoj samoupravi i Kancelariji za KiM.

„Danas smo se okupili, što i nije bilo tako lako, pokušavamo da ostanemo zdravi pre svega, u tom pravcu smo preduzeli niz mera“, rekao je trener FK "Trepča“ Tomas Vasov.

Dodao je da je tim doveo u pojačanje Dušana Đorđevića i da će im se već od sutra pridružiti Dragan Mirković.

"Otišla su nam dva igrača, Slavković i Idrizović. Trudićemo se da dovedemo još nekog igrača. Zadovoljan sam što su tu neka stara lica, sa kojima smo radili u prethodnom pripremnom periodu, poznajem ih, znam njihove mogućnosti, vole da rade, mladi su momci, neke poznajem iz mlađih kategorija kada sam radio u klubu Borac“, rekao je Vasov i naglasio da su u timu iskusni igrači u proseku 24-25 godina.

Dodao je da je da su od njegovog dolaska, 21. januara,  kada su krenuli sa  pripremama, odigrali osam prijateljskih i dve zvanične utakmice u kojima su zabeležili pobede.        

"Sve je obećavalo uspešan nastavak sezone, nažalost desila se pandemija, najveća mi je ambicija da se igrači i svi ostali u klubu ne razbole, nadamo se da će uskoro situacija biti bolja i bezbednija“, rekao je Vasov.       

Parovi još uvek nisu izvučeni, rekao je Vasov i dodao da će se u Srpskoj ligi Zapad, čiji je nastavak sezone planiran za 15.avgust,  takmičiti 18 klubova.

Kapiten FK Trepča Perica Ilić rekao je da je početak jedne sezone koja je obećavala, prekinula pandemija, ali da su očekivanja velika.

"Klub je zadržao kostur tima iz prethodne sezone, stručni tim je ostao, kondicioni trener Šero Krivušić. Bili smo spremni, imali smo nadu da ćemo da napadnemo drugo mesto u višem rangu, nažalost situacija sa koronavirusom nas je prekinula“, rekao je Ilić.

Dodao je da je tim ojačan dolaskom novih igrača i da očekuju još pojačanja, jer je prelazni rok do oktobra.

"Imali smo pauzu od dva i po meseca, neki igrači su malo stagnirali, neki su bili povređeni, neki su bili čak i bolesni, ali imamo dovoljno vremena da se pripremimo, nadam se da će nas zdravlje poslužiti“, rekao je Ilić.

Dodao je da se igrači odgovorno ponašaju kada su mere za prevenciju i suzbijanje pandemija koronavirusa poštuju, kako je rekao „moramo da se čuvamo“.