FSK: Novac od UEFA ide Savezu, ono što bude stiglo od vlade biće raspodeljeno klubovima

FSK
Izvor: Gazeta Express

Sukob između Fudbalskog Saveza Kosova i nekih vodećih klubova i dalje se produbljuje, a uzrok je novac, piše Gazeta Ekspres i dodaje da su se predstavnici "Laba", "Trepče '89", "Prištine", "Balkana", "Uroševca", sastali u četvrtak sa sekretarom saveza Erolom Saljihuom i zahtevali da "fudbalska kuća" i klubovima podeli novac koji je nedavno dobila od UEFA u iznosu od 4,3 miliona evra.

Donator F.K. "Lab" Tahir Batatina, najavio je čak i mogućnost da se ti klubovi "povuku" iz takmičenja, ako FSK ne podeli novac nakon drugog sastanka koji se očekuje da će biti održan u ponedeljak.

Ali, dodaje Gazeta, FSK insistira na tome da, poput 500 hiljada dolara koje je stiglo od FIFA, i 4,3 miliona evra od UEFA idu za potrebe funkcionisanja Saveza.

"Izvršni odbor je razgovarao o sredstvima FIFA i UEFA. Tom prilikom Saljihu je obavestio članove da sredstva UEFA nisu dodatna sredstva, već se svake godine dodeljuju svakoj federaciji kroz program 'Het trik', ali ovog puta je Evropska kuća fudbala, zbog situacije izazvane pandemijom, ubrzala procedure za povlačenje tih sredstava", navodi se u saopštenju FSK.

Dodaje se da je taj Odbor razmatrao i situaciju u klubovima i da se saglasio da razmotri sve forme i mogućnosti da im se pomogne.

Kaže se i da očekuju dodelu sredstava iz vladinog paketa pomoći te da će sva ta sredstva otići klubovima, "a ostale mogućnosti će biti razmotrene ".

Klubovi na Kosovu žale se da doživljavaju finansijsku krizu koja je nastala kao rezultat koronavirusa. Mnogo fudbalera nije plaćeno dva, tri ili čak četiri meseca, a takođe nisu isplaćeni ni treneri i ostali zaposleni, podseća Gazeta.