Fudbaleri Srbije večeras protiv Brazila u prvom meču na Svetskom prvenstvu

Dragan Stojković i Dušan Tadić
Izvor: FSS

Fudbalska reprezentacija Srbija sastaće se večeras u 20 sati sa selekcijom Brazila, u prvom kolu G grupe Svetskog prvenstva su Kataru.

Očekujem dobru i hrabru Srbiju protiv Brazila, spremni smo za sve što nas očekuje, dobro smo radili ovde, rekao je selektor fudbalske reprezentacije Dragan Stojković Piksi na konferenciji za novinare.

"Brazil je sjajan tim i jedan od najboljih na svetu i to je zlatna generacija fudbalera. Brazil ima šansu da pobedi, ali mi se nikoga na svetu ne plašimo - čak ni Brazila", naveo je Stojković i dodao da neće nikog "posebno čuvati".

"Nikada ne markiramo posebno nekog igrača. Vinisijus, Rafinja, Nejmar, svi su sjajni, ali nije mi važno kako Brazil igra, već Srbija. Nikog se ne plašimo, moramo da budemo koncentrisani, pametni, da ne trčimo da svakog markiramo. Biće teško, ali moguće je zaustaviti Brazil", smatra Stojković.

Kapiten Dušan Tadić rekao je da je Brazil sjajan tim, ne samo individualno, ali da se srpski tim fokusira samo na sebe.

"Naš fokus je ipak na nama, trudimo se da igramo inteligentan fudbal. Brazilci su pet puta osvojili titulu, može to da nas motiviše, potrebno je samo da uživamo i rezultat će doći", istakao je Tadić.

Prema njegovim rečima, siguran je da će iskustvo iz Rusije dosta značiti.

"Sada smo u najboljim igračkim godinama. Samo treba da radimo isto kao i do sada i neće biti nikakvih problema", poručio je Tadić.

U okviru naše, grupe, danas će se sastati Kamerun i Švajcarska.

FIlip Kostić trenirao uoči meča sa Brazilom

Srpski fudbalski reprezentativac Filip Kostić trenirao je sa saigračima na poslednjem treningu uoči današnje utakmice protiv Brazila.

Fudbaler Juventusa ima problem sa mišićem, ali kako javlja reporter Tanjuga, sudeći po slici sa treninga, velike su šanse da zaigra protiv Brazila.