Fudbalska ekipa dečaka iz Srbije pod imenom "Metohija" učestvuje na turniru u Bugarskoj

Ekipa Metohija u Bugarskoj
Izvor: Facebook

Fudbalska ekipa dečaka iz Srbije, koji su rođeni 2012. godine, pristali su da igraju na međunarodnom turniru u Plovdivu u Bugarskoj pod imenom "Metohija" a u znak podrške njihovim vršnjacima sa Kosova.

Kako se navodi na Fejsbuk profilu Leposavić portala, dečaci koji dolaze iz različitih klubova FK "Rad" i FK "Čukarički" pod imenom “Metohija”, suprostaviće se svojim talentom njihovim vršnjacima iz Bugarske, Mađarske, Rumunije, Makedonije, Grčke i Austrije.

Za organizaciju prevoza, smeštaja, kupovinu dresova i trenerki pomogli su član privremenog organa opštine Leposavić Slavko Simić, direktor pošte Srbije na Kosovu Ivan Milojević, načelnik Kosovsko-upravnog okruga Srđan Popović i Banka Poštanska štedionica.

Na samom dolasku u Bugarsku ekipu je primio i ugostio naš Ambasador u Bugarskoj Željko Jović koji im je poželeo dobrodošlicu i poželeo sreću na takmičenju na međunarodnom fudbalskom turniru u Plovdivu.

Ambasador Jović je bio oduševljen idejom da deca igraju pod nazivom “Metohija” a u znak podrške njihovim vršnjacima sa Kosova pogotovu u ovom vremenu kada je svaki vid podrške preko potreban.

Mladi fudbaleri, zajedno sa roditeljima, zahvalili su se ambasadoru na prijemu i rekli da će dati sve od sebe da postignu što je moguće bolji rezultat na turniru.

Takođe su iskoristili priliku da se zahvale i organizatorima što su im omogućili da dođu na turnir i učestvuju na jednom ovakvom takmičenju koje će im mnogo značiti i biti veliki podstrek da nastave da treniraju fudbal.

Međunarodni turnir u Plovidivu u Bugarskoj trajaće do 29.januara 2023.godine.