Generalni sekretar FSK: Utakmica Trepča – Crvena Zvezda neće biti odigrana na Kosovu

gensek FSK
Izvor: RTK2

Posle predloga FIFA da se utakmica Kupa Srbije između Trepče iz Severne Mitrovice i Crvene Zvezde ipak odigra na Kosovu, generalni sekretar Fudbaslkog saveza Kosova Erold Salihu je za RTK2 rekao da stav saveza nije promenjen i da je, kako je ocenio, u ovom slučaju politika iznad sporta.

"Naš stav se nije promenio i ta utakmica na Kosovu neće biti odigrana, jer je Fudbalski savez Kosova legitimni član UEFA i FIFA  i ima sva prava i obaveze kao i ostale članice. Trebalo bi da razvijamo fudbal, a ne da vodimo rat, ali je činjenica da je ovde mnogo politike, a malo sporta. Uostalom, mi smo u jednom periodu imali dobru saradnju sa nekoliko srpskih klubova, koja je zbog politike prekinuta", ističe Salihu.

Komentarišući odlaganje utakmica ženskih fudbaslkih selekcija Kosova i Rusije, koja je trebalo da bude odigrana u Prištini, Salihu navodi da je ona odložena na zahtev Fudbalske federacije Rusije, koja smatra da utakmica može biti zloupotrebljena u političke svrhe.

"Ruski fudbalki savez je tražio odlaganje te utakmice, pod izgovorom da ona može biti zloupotrebljena, ali i da situacija na Kosovu nije bezbedna, što nikako nije tačno jer smo dali sve potrebne garancije. Pristali smo na odlaganje susreta koji će verovatno biti odigran početkom novembra", obrazložio je Salihu.

Generalni sekretar Fudbalskog saveza Kosova je napomenuo da je u ovom savezu sve spremno za odigravanje kvalifikacione utakmice između Kosova i Crne Gore, 14. oktobra u Prištini.