Gnjilane večeras dočekuje kiparski APOEL

F.K. Gnjilane - trening
Izvor: Koha ditore

Fudbaleri Gnjilana večeras od 19 časova, na stadionu "Fadilj Vokri" u Prištini, dočekuju kiparski APOEL u okviru prvog kola kvalifikacija za Ligu Evrope, prenosi Koha.

Kako navodi ovaj medij, nakon što su u sredu ujutro završili testove na koronavirus u Albaniji u Kukešu, fudbaleri Gnjilana stigli su Prištinu, gde kao domaćini igraju prvo kolo kvalifikacija za prestižno evropsko takmičenje.

Prolazak u drugo kolo Lige Evrope čini se mogućom misijom Gnjilana, iako se suočavaju sa ekipom koja ima iskustva u evropskim kupovima, ocenjuje Koha.

Trener Gnjilana Gentjan Mezani na konferenciji za novinare izjavio je da APOEL nije onaj iz prethodnih godinaa ali i priznao da meč protiv ekipe sa Kipra neće biti isti kao protiv ekipe Tre Pene iz San Marina, koju je Gnjilane dobilo u pretkvalifikacionom meču.

"Sigurno da to neće biti isti meč kao protiv Tre Pene, jer je APOEL drugog nivoa. Videli smo neke mečeve APOEL-a i bez sumnje je reč o timu sa veoma dobrim kvalitetima. To nije onaj APOEL, i u pogledu kvaliteta i budžeta, ali bez sumnje da je nivo viši od nas", rekao je Mezani.

Trener iz Albanije kaže da znaju protivnika i da će meču pristupiti s velikom pažnjom, primenjujući igru koju su igrali tokom celog prvenstva. Naglasio je da su šanse podjednake za oba tima.

"Igraćemo našu igru, video sam da oni imaju vrlo efikasan i kvalitetan napad, ali i sporiju odbranu", rekao je Mezani.

On je izjavio i da očekuje da rezultati testova na koronavirus, koje je ekipa uradila u Albaniji, a koji bi trebalo da stignu danas, budu negativni.