Gračanica: Otvoren Memorijalni turnir u malom fudbalu posvećen Dimitriju Popoviću

Turnir u malom fudbalu posvećen Dimitriju Popoviću
Izvor: Facebook

Na poligonu Osnovne škole "Kralj Milutin" u Gračanici u narednih pet održava se 16. po redu Memorijalni turnir u malom fudbalu "Igrajmo za budućnost – pamtimo Dimitrija", posvećen Dimitriju Popoviću.

Kako je navedeno na zvaničnoj Fejsbuk stranici Srpske liste u Gračanici, prijavu za učešće na ovaj turnir podnelo je 18 ekipa, a utakmice će se odigravati po nokaut sistemu.

Organizator Memorijanog turnira "Igrajmo za budućnost – pamtimo Dimitrija" Dejan Popović ističe da su za pobednike ove sportske manifestacije, osim novčanih nagrada, obezbeđene i nagrade u vidu pehara, medalja kao i majci sa likom Dimitrija.

"U skladu sa situacijom koja se dešava zbog koronavirusa interesovanje za turnir je bilo jako dobro. Memorijalni turnir se održava svake godine kako bi sačuvali sećanje na Dimitrija. Turnir se završava 5. juna, na dan kada je Dimitrije stradao i tada će se odigrati finalna utakmica", kazao je Popović.

Pokrovitelj ovog turnira u fudbalu je Opština Gračanica.

Sedamnaestogodišnji Dimitrije Popović, tada učenik Medicinske škole, ubijen je 5. juna 2004. godine ispred kioska brze hrane u centru Gračanice.