Hasani: Očekujem medalje za Kosovo u Tokiju

Lajmi
Izvor: Lajmi

Predsednik Kosovskog olimpijskog komiteta Besim Hasani zadovoljan je što sportisti Kosova već imaju 6 viza za Tokio, očekuje ostvarivanje još olimpijskih normi i osvajanje medalja u "zemlji izlazećeg sunca", prenosi Ljajmi.

I pored turbulentne kovid sezone Hasani je zadovoljan postignutim rezultatima sportista sa Kosova.

Predsednik Kosovskog olimpijskog komiteta posebno ističe osvajanje dve seniorske, evropske medalje džudistkinja, Ljoriane Kuke i Distrie Krasnići.

„Što se tiče rezultata, to je sažetak celokupnog rada, uključujući klubove, federacije, Olimpijski komitet i doprinos opština. Možemo biti ponosni, jer u novim kategorijama imamo nekoliko medalja u džudou, karateu, kao i dve medalje u seniorskoj konkurenciji, koje su osvojile džudistkinje Ljoriana Kuka i Distria Kransići", ističe Hasani.

Iskusni sportski radnik koji se već 26 godina nalazi na čelu Olimpijskog komiteta očekuje osvajanje medalja u Tokiju, jer Kosovo već ima  6 ostvarenih normi, za razliku od Rija, kada je imalo samo dva predstavnika, a Maljinda Keljmendi ipak je uspela da donese prvo odličje.

„Verujem da se iz Tokija nećemo vratiti bez medalja. Uz poštovanje mera, očekujem ostvarivanje  i još olimpijskih normi u boksu, karateu, džudou i još nekim sportovima", optimističan je Hasani.