Hasani: Sportisti su spremni za osvajanje olimpijskih medalja

Besim Hasani
Izvor: Koha ditore

Predsednik Olimpijskog komiteta Kosova Besim Hasani ocenio je da su kosovski sportisti koji će učestvovati na Olimpijskim igrama spremni za učešće, prenosi Koha.

„Pripreme su trebale da se održe 2020. godine, ali su odložene zbog pandemije, treneri sa sportistima morali su da izvrše reprogramiranje da bi učestvovali. Svi teže da učestvuju i osvoje medalje na Olimpijskim igrama. Svi sportisti su u intenzivnoj fazi priprema i imaju finansijsku podršku OKK-a. Pored stipendija koje primaju i koje se kreću do 1.000 dolara, pomažemo i pripreme. Svi sportisti koji ispunjavaju olimpijske norme, prvih 30, imaju 80 dana priprema od strane Olimpijskog komiteta“, rekao je Hasani u emisiji „expres“ na KTV.

Govoreći o finansiranju Hasani je rekao da će pomoći Ministarstvo kulture, omladine i sporta i sponzori.

„Olimpijski komitet je 2020. godine imao veću podršku države nego ikada ranije. Razmotrće i podržaće nas, ali mi ne zavisimo samo od vlade i ministarstva, imamo i drugu podršku. Imamo oko 10 sponzora koji će nas finansijski podržati, jednu trećinu budžeta obezbedili su sponzori, jednnu trećinu ministarstvo i jednu trećinu olimpijska solidarnost“, rekao je Hasani.

Istakao je da je sportska karijera kratka i da je sportistima potrebna podrška.

Dodao je da se za Olimpijadu pripremaju pet džudista, tri karatiste, dva boksera, po jedan takmičar iz plivačkog i rvačkog saveza, ali da postoji i još neka očekivanja.