Humanitarna organizacija "Solidarnost za Kosovo" obezbedila opremu atletičarima iz Prilužja

Gujon
Izvor: Facebook

Humanitarna organizacija "Solidarnost za Kosovo" obezbedila je opremu altetskom klubu "Prilužje", saopštio je osnivač te organizacije Arno Gujon.

"Upoznajte naše mlade atletske šampione sa Kosova i Metohije. Stefan, Uroš, Aleksa, Tijana, Marija, Milena i njihovi vršnjaci, članovi AK 'Prilužje', godinama unazad nižu sportske uspehe i osvajaju brojne medalje. Ponosni na njihove rezultate odlučili smo da im pomognemo i kupimo nove trenerke i opremu", poručio je Gujon.

Francuski humanitarac je istakao da ova deca, predvođena iskusnim trenerom i pedagogom, profesorom Dejanom Dimitrijevićem, imaju blistavu budućnost.

"Veoma često, sportski klubovi u enklavama zavise od volje i zalaganja jednog čoveka. Upravo jednog takvog čoveka ima Prilužje. Prof. Dimitrijević godinama neumorno prati naše zlatne mališane sa Kosmeta i brine o njihovom razvoju. Njegova uloga je ogromna a mi smo tu da mu pomognemo što je više moguće", naglasio je Gujon.

Profesoru i deci poželeo je još puno medalja ali ovaj put, kako je naveo, u opremi humanitarne organizacije "Solidarnost za Kosovo".

 

Vladan Trific
29. Avgust 2020.
Bravo Arno!