Kamp "TIN Volej" na Zlatiboru, besplatno za decu sa Kosova

Tin volej
Izvor: Kosovo Online

Bivše odbojkaške reprezentativke Srbije Tijana Malešević i Nataša Krsmanović pokrenule su kamp "TIN Volej", koji će se prvi put održati ovog leta od 1. do 15. jula u dve smene na Zlatiboru na kome će boravak pedesetoro dece sa Kosova biti besplatan, prenosi Tanjug.

Malešević i Krsmanović su po završetku trofejnih karijera rešile da urade još nešto za srpski sport, pa su devojke rodom iz Užica pokrenule kamp "TIN Volej", koji će se prvi put održati ovog leta na Zlatiboru.

Pored toga, odlučile su da 50 dečaka i devojčica sa Kosova i Metohije besplatno budu učesnici ovogodišnjeg kampa.

"Mnogo nam je drago što imamo priliku da sa opštinom Čajetina, našim partnerom, obradujemo devojčice i dečake sa Kosova i Metohije. Opština je u najvećoj meri pomogla i finansirala učešće i boravak dece sa KiM, što smo mi rado prihvatile. To je samo jedan vid pomoći i najmanje što smo mogle da uradimo za njih. Verujemo da ćemo svi zajedno uživati tokom 15 dana kampa, jedva čekamo 1. jul i da sve konačno počne", poručile su Malešević i Krsmanović.

Tijana i Nataša obišle su više od 30 klubova i školi odbojke širom Srbije za dva meseca u potrazi za talentima i novim odbojkaškim asovima, a najmlađe "penzionerke" već sada razmišljaju i o novoj sezoni, ali i želji da se napravi saradnja sa zemljama u regionu.

"Mi ćemo biti kao pomoćni treneri i želimo da prisustvujemo svakom trenutku rada sa decom. Da pričamo sa njima, da mogu sve da nas pitaju, sve što ih zanima na putu njihovog razvoja. Verujemo da će ovaj naš kamp već posle prve godine postati tradicionalan“, dodaju bivše reprezentativke.

Vrhunski stručnjaci kao što su Darko Zakoč, Stevan Ljubičić, Jovo Caković, Miroslav Sredić, Aleksandra Avramović, Dalibor Ljubojević, brojne dokazane šampionke - Tijana Bošković, Brankica Mihajlović, Milena Rašić, Jovana Stevanović, Bojana Živković Drča, Stefana Veljković, Marina Vujović, Naša Ninković - i oni koji pišu istoriju srpske odbojke biće ovog leta na Zlatiboru.

Kapacitet kampa je oko 160 mesta po smeni, ostalo je još samo malo mesta u prvoj smeni, a sve informacije oko kampa nalaze se na sajtu "Tin Volej".