Krasnići: Promenićemo statut Olimpijskog komiteta Kosova i rešiti probleme sa savezima

Reporteri
Izvor: Reporteri

Novoizabrani predsednik Olimpijskog komiteta Ismet Krasnići posle zvaničnog preuzimanja funkcije najavljuje promenu statuta i konstituisanje Izvršnog odbora organizacije, prenosi Reporteri.

Odmah po stupanju na dužnost Krasnići najavljuje prve korake usmerene na konstituisanje organa Olimpijskog komiteta Kosova.

"U četvrtak imamo prvi konstitutivni sastanak Izvršnog odbora, a odmah zatim i izbor kompetentnih komisija“, najavio je Krasnići.

Među njegovim prvim zadacima biti izmena Statuta KOC-a razjašnjavanjem pitanja registracije i licenci raznih federacija u zemlji.

Promena statuta, dodaje Krasnići, jedan je od prvih prioriteta novog predsednika Olimpijskog saveza Kosova.

"Zajedno sa Ministarstvom kulture, omladine i sporta pokušaćemo da razjasnimo sva goruća pitanja. Verujem da ćemo razjasniti odnose sa različitim federacijama i savezima izradom novog statuta“, rekao je Krasnići.

Na nedavno održanoj sednici Generalne skupštine Olimpijskog komiteta Kosova glasalo je ukupno 105 delegata. Glasanje je bilo javno, uz prisustvo medija, a već u prvom krugu pobedu je odneo Ismet Krasnići sa 53 osvojena glasa. Predsednik Olimpijskog komiteta Kosova bira se na period od četiri godine.