Mališani Crvene zvezde i Partizana na turniru u Zvečanu

Turnir u fudbalu Trofej Miloša Krasića
Izvor: © Kosovo Online

Turnir u fudbalu „Trofej Miloša Krasića“ koji se danas održava na stadionu u Žitkovcu, nadomak Zvečana, okupio je i ove godine više od 250 mališana rođenih 2009. godine.

Ime bivšeg reprezentativca Srbije i fudbalske zvezde koja je rođena u Kosovskoj Mitrovici i ovog puta je sinonim za veliki sportski uspeh, a za to su se pobrinuli i mališani iz 16 klubova koji su na stadion u Žitkovcu doputovali iz Štrpca, Zubinog Potoka, Kosovske Mitrovice, ali i Novog Pazara, Ćićevca, Guče, Beograda, Apatina...

Posebnu čast domaćinima svojim prisustvom ukazala su i dva najtrofejnija srpska kluba Crvena zvezda i Partizan.

Mališani Omladinskog kluba „DIF“ iz Kosovske Mitrovice, u čijoj organizaciji se održava ova sportska manifestacija, potrudli su se da svojim vršnjacima budu pravi domaćini, a lepo druženje i puno sportskih uspeha poželeo im je i predsednik Privremenog organa opštine Kosovska Mitrovica Aleksandar Spirić.

„Ovaj turnir pored okupljanja i zajedništva, pokazuje da jedinstveni i složni možemo mnogo više da radimo. Hvala svima koji su došli, tu su nam i Zvezda i Partizan jedni pored drugih, a o turniru ne treba posebno govoriti znajući kakve je temelje sporta postavio Miloš Krasić. Drago nam je da se okupljamo oko tog imena i naše Kosovske Mitrovice“, rekao je Spirić i zahvalio čelnicima OFK „Dif“ na vrhunskoj organizaciji ovakvog sportskog događaja.

Iako ljuti protivnici na terenu, ekipe Crvene zvezde i Partizana su u Kosovsku Mitrovicu stigle sa istim ciljem, a to je druženje sa decom sa Kosova, ali i da svojim prisustvom uveličaju ovaj događaj. I pored toga što su najveći favoriti za osvajanje pehara, pobede im, kako kažu, ovog puta nisu bile u prvom planu. 

Uz zahvalnost domaćinima na dobroj organizaciji i gostoprimstvu, trener dečaka FK „Crvena zvezda“ Ognjen Purić je preneo utiske svoje dece koja su "oduševljena onim što su ovde doživeli".

„Drugu godinu zaredom dolazimo da se družimo i da provedemo dan u sporstkom duhu, a očekujemo lepu igru, zabavu i druženje. Nismo došli ovde radi postizanja nekog rezultata, već više da obradujemo ovu decu, a onaj ko bude bolji osvojiće pehar koji je prelep“, poručio je Purić u izjavi za Kosovo Onlajn.

I dok fudbaleri Crvene zvezde brane epitet osvajača ovog turnira, njihovi vršnjaci iz FK „Partizan“ su prvi put na travnatoj podlozi stadiona u Žitkovcu.

„Veoma rado smo prihvatili poziv, jer smo nedavno bili u Leposavići, gde smo, kao i ovde,primljeni na najbolji mogući način. Deca su oduševljena, ljudi su veseli i gostoprimljivi i imamo sve uslove da uživamo, da se druže sa svojim drugarima iz ovog dela i pokažu znanje koje poseduju“, rekao je za Kosovo Onlajn trener FK „Partizan“ Dragan Obradović i izrazio nadu da će njegovi puleni pokazati dobru igru koju će ispratiti i dobar rezultat.

Sa krajnjeg severa Vojvodine u Kosovsku Mitrovicu stigli su i mladi fudbaleri Apatina, a posebne pozdrave iz ovog grada preneo je sekretar Skupštine opštine Marko Đumić.

„Čast mi je i zadovoljstvo što sam sa vama ovde i pozivam vas da se u junu nađemo u Apatinu, da odigramo još jedan turnir i da se družimo. Naša deca su prezadovoljna i nadam se da ćemo se i mi vama odužiti na isti način“, rekao je Đumić.

Da sve protekne u najboljem redu konce u rukama držao je predsednik OFK „Dif“ Nemanja Bulatović koji je istakao da će ovaj turnir sasvim sigurno postati tradicionalan.

„Ovo je sigurno najveći sportski događaj od 1999. godine do danas. Kako su nam preneli klubovi kojima smo bili domaćini, deca nose prelepa iskustva iz našeg grada i očekujemo ih ponovo sledeće godine da nam budu dragi gosti“, rekao je Bulatović.

On je istakao da je i ove godine Miloš Krasić obezbedio pehare i medalje za najbolje plasirane ekipe i pojedince, a organizaciju su finansijski pomogli i brojni pojedinci i privatni preduzetnici iz Kosovske Mitrovice i Zvečana.