Meta: Medalje „ Čast nacije“ za Distriu Krasnići i Noru Đakovu

Kosovo pres
Izvor: Kosovapress

Predsednik Republike Albanije Iljir Meta na svečanoj ceremoniji odlikovao je medaljom "Čast nacije" Distriu Krasnići, Noru Đakovu i njihovog trenera Driton Kuka, koji su se sa Olimpijskih igara iz Tokija vratili sa zlatom, prenosi Kosovo pres.

Predsednik Albanije je čestitao i zahvalio se „zlatnim“ devojkama na osvojenom uspehu, jer kako je rekao, one su sada inspiracija i primer za sve mlade sportiste.

„Želeo bih da izrazim svoju iskrenu zahvalnost Distrii Krasnići, Nori Đakova i Dritonu Kuki, trima izuzetnim ličnostima i šampionima, koje danas odlikujem visokim odlikovanjem, medaljom "Čast nacije", za njihova velika dostignuća u džudou, za ovu izuzetnu sportsku diplomatiju koju ste obavili, kao i uspešno predstavljanje Kosova u Uefi i Fifi“, izjavio je predsednik Meta.

„Ovi trijumfi i zlatne medalje dali su odličan doprinos imidžu Kosova, povećali su poštovanje prema njemu u svetu, čak i od onih zemalja koje ga još nisu priznale, jer već poznaju moć i ambicije ove zemlje, koji je dostojno predstavljen kroz ove orlove poput Majljinde Keljmendi, Distrie Krasnići i Nore Đakova, kao i čitavog džudo tima, zajedno sa "arhitektom" Dritonom Kukom“, dodao je Meta.

Miodrag iz Peći
09. Avgust 2021.
Pozdravljam i čestitam mojim pećankama i već sam predložio Vućiću da ih pozove u Beograd i urući po 100.000 evra koje im oripadaju kao osvajačima zlatnih medalja na Olimpijadi, jer one su građanke Srbije.
nona
09. Avgust 2021.
mnogo sanjas ali smesan si haha
Miodrag iz Peći
09. Avgust 2021.
@ Nona. Kada može Gruzijac može vala i moje Pećanke. Hoću da kažem da su zaslužile i pilutika nema sa tim nikakve veze. Uostalom, Vlade Divac je primio Kosovo u MOK.