Na triatlonu u Tirani srpski takmičari osvojili prvo i drugo mesto

Triatlon Tirana
Izvor: Kosovo Online

Iva Pavlović (18) iz Kragujevca osvojila je prvo mesto na triatlonu u Tirani u ženskoj konkurenciji i tako odbranila prošlogodišnju titulu. Njen klupski kolega i sugrađanin Strahinja Trakić osvojio je drugo mesto u trci olimpik distanca.

Pavlović, koja je bila najbolja u trci sprnt distance, ispred takmičarki iz Bugarske i Grčke, rekla je za Kosovo onlajn da je srećna zbog pobede.

"Teška je staza mnogo jer ima puno brda. Konkurencija je bila slaba, nikoga nisam videla od devojčica ne znam gde su“, kaže Pavlovićeva.

Strahinja Trakić je trku završio iza Bugarina Borislava Palaševa, dok je treće mesto u toj disciplini osvojio takmičar sa Kosova Aljbion Imeri.

"Vodio sam trku od samog starta do početka trkačkog segmenta, ali mi je tu malo ponestalo snage i na kraju sam završio kao drugoplasirani. Generalno nije loše idemo dalje“, rekao je Trakić.

U triatlonu koji je organizovala Tirana u saradnji sa Ambasadom Grčke u Albaniji učestvovalo je oko 100 takmičara iz 18 država regiona i EU.

Naše trijatlonce iz Kluba ekstremnih sportova „Kragujevac“ i naredne nedelje očekuju takmičenja, a 11. juna ponovo će se nadmetati u Albaniji.

Triatlon se održava već šest godina na jezeru Fark koje se nalazi nadomak Tirane.