Nikola Jokić odveo Denver do prve NBA titule

Nikola Jokić
Izvor: Twitter

Košarkaši Denver nagetsa predvođeni Nikolom Jokićem prvi put u istoriji postali su šampioni NBA lige, tako što su u petom meču savladali ekipu Majami hita rezultatom 94:89 i sa četiri pobede u seriji stavili tačku na finale NBA lige, prenosi RTS.

Najbolji košarkaš sveta Nikola Jokić meč je završio sa 28 poena i 16 skokova.

U napetom meču, sa agresivnom odbranom viđeno je dosta promašaja na obe strane, Nagetsi su ipak predvođeni Jokićem imali više snage i pribranosti da u neizvesnom finišu dođu do pobede.

Dvotruki MVP regularnog dela Nikola Jokić imenovan je i za najkorisnijeg igrača NBA finala.

Jokić je beležio 30,8 poena, 13,5 skokova i osam asistencija u pet mečeva finala. Prethodno je imenovan iza MVP finala Zapada. U odlučujućoj petoj utakmici finala postigao je 28 poena, uz 16 skokova i četiri asistencije.

On je nakon pobede nad Majamijem i osvajanja šampionske titule izjavio da je dobro što su postali šampioni, ali da je posao završen i da sada svi mogu da idu kući.

Nikola Jokić je nakon osvajanja titule dao izjavu u kojoj je hvalio rivala, ali i istakao da im je odbrana u ružnoj utakmici donela pobedu.

"Znali smo da su dobar, inteligentan tim koji dosta poštujemo. Bila je ovo ružna utakmica niko nije mogao ništa da pogodi, ali smo na kraju shvatili kako da branimo, oni su postigli osamdeset i nešto poena i tako smo uspeli da dobijemo", istakao je Jokić.

Srpski centar rekao je da je košarka zbog njene dinamičnosti zabavan sport.

"Košarka je baš zbog ovoga zabavan sport, košarka je živa stvar, ne možete da znate šta će se desiti, tu je dosta činilaca sa strane, srećni smo što smo pobedili", rekao je najkorisniji košarkaš NBA finala.

Nakon osvajanja titule, srpski centar ima samo jednu stvar na umu.

"Dobro je biti pobednik, ali posao je završen i možemo da idemo kući sada", završio je Jokić.