"Noćna liga u malom fudbalu Gotovuša 2023" otvorena mečom ekipa "Huligani" i "Gotovuša mladi"

Noćna liga u malom fudbalu Gotovuša 2023
Izvor: Kosovo online

Uvodnom utakmicom između ekipe "Huligani" i ekipe "Gotovuša mladi", koja se završila rezultatom 6:2, počela je tradicionalna "Noćna liga u malom fudbalu Gotovuša 2023".

Najveći broj ekipa, na ovom takmičenju, je upravo iz opštine Štrpce, ali učešće su uzele i ekipe sa centralnog Kosova, Kosovskog Pomoravlja i regiona Prizrena.

Član ekipe koja dolazi iz Kosova Polja Lazar Milošević kaže da su i prošle godine učestvovali na ovom turniru i da se ove godine nadaju nekom boljem uspehu.

"Ovo je turnir u Gotovuši koji se održava 17. godinu zaredom. Ovo je već postala tradicija u ovom selu, učestvovao sam više puta na ovom turniru. Ove godine smo igrali na nekolioko turnira ne samo ovde već i širom Kosova i nadam se da ćemo ostvariti zavidan rezultat i ponoviti uspeh sa prethodnih turnira", rekao je Milošević.

Jedan od organizatora turnira Predrag Janićević kaže da je ove godine na turniru učešće uzelo 16 ekipa kao i da prve tri najbolje ekipe očekuju nagrade. 

"Ovom uvodnom utakmicom i zvanično je počela 'Noćna liga u malom fudbalu Gotovuša 2023'“. Za sada imamo prijavljenih 16 ekipa koje su raspoređene u četiri grupe. Imamo dve ekipe prijavljene sa centralnog Kosova, tri ekipe iz Kosovskog Pomoravlja, jednu ekipu iz Mušnikova to je mesto kod Prizrena, a najviše ekipa imamo iz opštine Štrpce", ističe Janićević.

"Noćna liga u malom fudbalu u Gotovuši" počela je još 2006. god, i već uspešno se održava 17 godina zaredom, zahvaljujući opštini Štrpce i brojnim sponzorima koji umnogome pomažu u organizaciji.