Novak: Svirajte mi "Ja sam momče sa Kosova"

Novak Đoković svira harmoniku
Izvor: ALO.RS

Svetski poznati maestro harmonike Petar Marić otkrio je listu "Alo" da je najbolji teniser sveta Novak Đoković više puta tražio da mu svira pesmu "Ja sam momče sa Kosova".

"Tražio je dosta narodnih pesama. Zna čovek šta je prava muzika. Izdvojio je novu pesmu od Milana Vasića "Ja sam momče sa Kosova", nekoliko puta je tražio to da sviram. Ima sluha, voli muziku i veselje. Talentovan je, a poznato je da su muzika i sport povezani", rekao je harmonikaš.

Kako je istakao, više puta se sreo sa najboljim teniserom sveta.

"Družili smo se i pre nekoliko godina u Monaku, on je i tada svirao moju harmoniku. Poznajem njegovog oca sa nekih slava na kojima smo zajedno bili. A Noleta poznajem otkako smo bili klinci. U sredu su, naime, organizovali proslavu Dejvis kup reprezentacije Srbije, bili su tamo Troicki, Tipsarević, Bozoljac i drugi. Zvali su me da im ulepšam to druženje i obojim ga muzičkim notama. Na kraju proslave zamolio sam Noleta da se slikamo, a on je tražio da proba da svira harmoniku. Priznao je da uopšte nije lako kao što izgleda i svi smo se šalili na račun toga", rekao je Petar Marić.

Priznaje da nije očekivao poziv od Đokovića.

"Poziv se dogodio neočekivano, stvorio sam se za 45 minuta kod njega. Ustao sam tog dana kao i svakog drugog, ne sluteći da ću doživeti takav trenutak. Isti osećaj kao kada sam osvajao svetske titule, uživao sam u trenutku. Nema mnogo ljudi tu privilegiju da sedi i druži se sa velikanima kao što je Novak", ispričao je harmonikaš.

Kako je napomenuo, Đoković je talentovan za sve.

"Šta reći za njega, talentovan je za sve čega se dohvati. Harmoniku nije lako svirati, posebno na početku. Mora da prođe malo vremena i da se vežba. Imam najbolje moguće mišljenje o njemu, pre svega kao čoveku, a zatim i kao sportisti. Svirao sam i kada se njegov stric Goran ženio. Mislim da Nole nema osećaj kakva je on zapravo veličina, koliko je normalan, uviđavan, džentlmen", poručio je Petar Marić. 

Inače, Petar Marić je jedan od najnagrađivanijih srpskih harmonikaša. Prvak je sveta u električnoj harmonici, pobednik Svetskog kupa, nosilac brojnih nagrada na republičkim i evropskim takmičenjima. Takođe, nosi titulu ambasadora kulture republike Srbije.