Pomoć Kfora za Košarkaški klub Trepča

košarka
Izvor: KFOR

Kfor je Košarkaškom klubu Trepča u Južnoj Mitrovici poklonio 24 profesionalne košarkaške lopte i četrdeset osam kompleta koji se sastoje od majica sa kratkim i dugim rukavima, i pantalona.

Misija kluba je da okupi decu i mlade iz različitih kosovskih etničkih grupa kako bi se družili kroz košarkaške treninge i takmičenja.

Košarka je veoma popularna na Kosovu, a programi KK Trepča uključuju 2.000 devojčica i dečaka uzrasta od 10 do 18 godina.

Kfor će doprineti aktivnostima kluba, koje uključuju i posebne kurseve za mlade koji pripadaju zajednicama Roma, Aškalija i Egipćana koji žive u regionu.

 „Kfor je posvećen podsticanju međuetničkog suživota i uključio je ovu donaciju u svoje inicijative za pomoć lokalnim institucijama i organizacijama,” izjavio je pukovnik američke vojske Noel Houbek, zamenik komandanta Regionalne komande Kfora Istok.

Projekat je finansirao NATO, a realizovao ogranak Kfora za civilno-vojnu saradnju, u uskoj saradnji sa Regionalnom komandom Istok koju predvodi SAD.

 „Zahvalnismo Kforu. Naša misija je da angažujemo dečije i omladinske grupe različite etničke pripadnosti kroz košarkaške programe treninga, kondicione vežbe i takmičenja. Te aktivnosti omogućavaju mladim generacijama da vežbaju, da se druže i razvijaju veštine koje će im biti korisne u životu. Donacija Kfora će nas približiti našem cilju,” izjavio je direktor Košarkaškog kluba Trepča Naim Hajrizi.

Uručivanje je obavljeno u sportskoj dvorani u Južnoj Mitrovici, gde su predstavnici Kfora predali komplete dresova za 24 devojčice i 24 dečaka, pri tome primenjujući preventivne mere protiv kovida -19. 

Događaj je završen turnirom tri na tri sa novom opremom.

Djordje
16. Jul 2020.
Njihovi za njihove…