Radoičić više nije predsednik Fudbalskog saveza KiM, nasledio ga Igor Uljarević

Igor Uljarević
Izvor: Facebook, Igor Uljarević

Umesto Milana Radoičića na mestu prvog čoveka Fudbalskog saveza Kosova i Metohije izabran je Igor Uljarević, prvi čovek Rudara iz Severne Mitrovice, piše “Politika”.

Uljarević, nekadašnji fudbaler Napretka iz Istoka, zatim dugogodišnji direktora Mini Maksi lige i dobitnik nagrade Fudbalskog saveza Srbije za unapređenje i doprinos razvoju dečijeg fudbala na Kosovu, novi je predsednik Fudbalskog saveza Kosova i Metohije.

Kako “Politika” saznaje on je na tom mestu zamenio doskorašnjeg prvog čoveka FS KiM Milana Radoičića, koji je pre skupštine, koja je održana još prošlog meseca u Severnoj Mitrovici, podneo ostavku zbog privatnih razloga.

Na drugoj, vanrednoj skupštini, održanoj u Gračanici, jednoglasno je izabran Uljarević, ali je Skupština Fudbalskog saveza KiM morala da uskladi statut zbog pravila koje propisuje Fudbalski savez Srbije.

Uljarević je punih 15 godina bio na čelu Mini Maksi lige koja je na najbolji način promovisala dečiji fudbal na Kosovu. Predsednik je FK Rudar koji danas spada u red najorganizovanijih klubova u ovom delu Kosova.

“Fudbal za mene predstavlja više od života. Hvala mom prethodniku koji je uspeo da za kratko vreme stabilizuje najpopularniji sport na KiM. Zbog toga osećam veliku obavezu ali i čast da nastavim još snažnije da radim i da deca na Kosovu i Metohiji imaju približno dobre uslove kao i u ostalom delu Srbije. Pred nama je još dosta obaveza, ali odlučan sam da zajedno sa timom saradnika napravimo dobru bazu, stabilne klubove”, kaže Uljarević.

Uljarević je kao fudbaler nosio dres Mokre Gore, čiji je idejni tvorac Radisav Mutavdžić Disa.

“Bio je odličan fudbaler. Sećam se kada smo 2006. godine u Zubinom Potoku u osmini finala Kupa dočekali Crvenu zvezdu na čijoj klupi je tada sedeo Dušan Bajević, Igor je kao naš najbolji napadač uspeo da postigne gol protiv Zvezde. Uz malo više sreće i da je bio na nekom drugom mestu siguran sam da bi napravio zavidnu igračku karijeru”, kaže Mutavdžić.

Sada novom predsedniku Fudbalskog saveza KiM ostaje da okupi dobar tim ljudi koji su spremni da rade u interesu dece koja su rešena da ostanu na svojim vekovnim ognjištima. Jer, sigurni smo da u Mitrovici, Gračanici, Ropotovu, Ranilugu… još ima potencijala, ali je iznad svega pomoć klubovima koji nisu u baš najboljoj finansijskoj situaciji, sada preko potrebna.

misterNO
25. Februar 2020.
Ne igram fudbal. Nije zbog talenta. Iz privatnih razloga...