Rukometni savez KiM o šikaniranju od strane čelnika RSS

Pobeda rukometaša Trepče i novoj Hali sportova
Izvor: © Kosovo Online

Rukometni savez Kosova i Metohije još uvek postoji, naši klubove rade i funkcionišu i zato nam nije jasno zbog čega ste nas, po ko zna koji put, izopštili iz odluke o dodeli pomoći koju ste doneli juče, navedeno je u pismu Rukometnom savezu Srbije.

Otvorenom pismom predsedniku UO RSS Božidaru Đurkoviću obratili su se čelnici RS KiM koji podsećaju da šikaniranja od strane RSS traje već četiri godine.

“Kao i kada su se dodeljivala sredstva u ranijem periodu, tako i sada, kada se nudi pomoć svim regionalnim savezima, mi smo izuzeti i to smatramo pokušajem omalovažavanja. Tada su sredstva za naš savez bila opredeljena, ali do današnjeg dana ih nismo dobili. Ne brinite, ne radi se o sredstvima, ni o pomoći, radi se o tome da nećemo dozvoliti da budemo zaboravljeni i zanemareni”, navodi se u saopštenju RS KiM.

Iz ovog saveza podsećaju da je Božidar Đurković, kao predsednik TK EHF “svojevremeno bio spreman da dozvoli da tzv. Кosovo nastupi u Srbiji”.


“Na mala vrata je to i pokušano, ali su veliki pritisci sprečili to. Кada su sačinjavane Propozicije RSS izbačen je RS КiM, a tek nakon intervencije smo postali deo Propozicija RSS. Svesni smo da Vi ne brinete o nama i da vas možda ne zanima kako se snalazimo i kako preživljavamo, ali mogli ste makar prividno da pokažete drugačije. Na našu sreću, postoje ljudi koji brinu o nama, pa kad nas je zaboravio krovni savez, bar nas nije zaboravio predsednik države, Aleksandar Vučić, koji se bori za nas i trudi se da naše potrebe i prava budu zadovoljene”, piše u saopštenju.

Stav Rukometnog saveza KiM je i da bi Đurković svojim odlaskom “pomogao srpskom rukometu jednom i zauvek”.

Uz još jedno podsećanje da postoje i da su deo Rukometnog saveza Srbije, iz RS KiM očekuju odgovor i reakciju Đurkovića.

Rks
10. Septembar 2020.
Haha 😂 malo kasnije samo sanjate kosarka je prva sto je ujidinje sa albaniom sad i druge jos malo polako polako vi sanjate kosovo je derzava na federacije albanije napred